Over MIVA

Deze periode steunt Helping Hand Events een initiatief van stichting MIVA. De stichting werd opgericht om missionarissen in ontwikkelingslanden te ondersteunen met transport. Er werd geld ingezameld voor en door de broeders en zusters die uitgezonden werden naar ontwikkelingslanden in Afrika, Azie en Latijns-Amerika. De vervoersmiddelen waren daar voor hen onmisbaar bij hun werk op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en mensenrechten.

 

Tegenwoordig is MIVA nog steeds het enige goede doel in Nederland dat zich richt op ondersteuning met vervoersmiddelen (en tegenwoordig ook communicatiemiddelen). MIVA is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke stichting.

Het doel van MIVA zal altijd zijn: het steunen van mensen die het als hun bestemming zien anderen te helpen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

 

Meer weten over MIVA? Klik dan hier voor de website. 

 

 

Over Joseph

De persoon die Helping Hand Events in samenwerking met MIVA deze periode helpt is Father Joseph. Joseph groeide zijn leven lang op in armoede en leefde op straat. Dankzij een behulpzame buurtbewoner kreeg hij een toekomst: dit persoon haalde hem van de straat en zorgde ervoor dat Joseph naar school kon. 

 

Dit heeft Joseph geïnspireerd om zijn leven in het teken te zetten van het helpen van straatkinderen en aan hen ook onderwijs te kunnen geven.  Hij vangt straatkinderen en kinderen die op vuilnisbelten werken op. Hij biedt de kinderen een slaapplaats, eten en scholing zodat de ouders kunnen werken zonder de inkomsten van hun kind te missen. Met een oude schoolbus worden de kinderen tijdens de vakanties thuisgebracht naar hun ouders en na de vakantie weer opgehaald. 

 

Vanwege de afstanden en de gevaarlijke situaties in de sloppenwijken kunnen de kinderen niet alleen naar huis. Maar de bus dient ook om straatkinderen op te sporen.

 

Help ons Joseph te helpen. Kom naar ons evenement op 5 november 2016: Busy Saturday. Leer over India zodat India kan leren.